Η Μύκονος Betsson επικράτησε της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ με 86-84 και διεύρυνε το νικηφόρο σερί της στο FIBA Europe Cup, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 3-0 στο Group H της διοργάνωσης! Το παιχνίδι είχε συγκλονιστική εξέλιξη στο φινάλε, με τον Ζερμέιν Λοβ να ηγείται της ομάδας του Βαγγέλη Ζιάγκου, σημειώνοντας 25 πόντους, με μεγάλα καλάθια στα κρίσιμα σημεία, πέντε ασίστ και δύο ριμπάουντ.

Η Μύκονος Betsson παρατάχθηκε για ακόμη μία φορά χωρίς τους Ρόνι Χάρελ και Ντέβιν Κάναντι. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης επέστρεψε στη δράση και σημείωσε ένα καθοριστικό τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ ο Καλίντ Μουρ έκανε το φετινό του ντεμπούτο.

Ο αγώνας

Η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ διατηρούσε το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο απέναντι στη Μύκονο Betsson, η οποία ξεκίνησε τον αγώνα με 2/6 σουτ εντός πεδιάς. Ο Ζερμέιν Λοβ ισοφάρισε σε 7-7 με ωραία ατομική ενέργεια, ενώ ο Ντι Τζέι Φάντερμπερκ τελείωσε τη φάση κοντά στο καλάθι, διαμορφώνοντας το 11-11. Η πρώτη περίοδος στο κλειστό της Άνω Μεράς ολοκληρώθηκε με τη Μύκονο να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 14-16, έπειτα από καλάθι του Βασίλη Καββαδά. Σε αυτό το διάστημα, η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου ανανέωσε τις επιθέσεις της, μετρώντας πέντε επιθετικά ριμπάουντ. Ωστόσο, υπέπεσε σε πέντε λάθη και ήταν άστοχη πίσω από τα 6,75 μ., έχοντας 1/5 τρίποντα.

Οι Βούλγαροι προηγήθηκαν με έξι πόντους, όταν ο Μπράουν διαμόρφωσε το 17-23 από τη γραμμή των βολών, όμως η Μύκονος Betsson αντέδρασε άμεσα. Ο Ιατρίδης με τρίποντο και ο Σκουλίδας με λέι απ μείωσαν σε 22-23, ενώ ο Άπλμπι σκόραρε στον αιφνιδιασμό, δίνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα στους γηπεδούχους (24-23, 15:19). Στη συνέχεια, ο Αμερικανός γκαρντ ισοφάρισε σε 27-27, όμως η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ απάντησε με σερί 6-0, παίρνοντας προβάδισμα με 27-33. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Μύκονο Betsson να βρίσκεται σε απόσταση ενός πόντου (35-36), έπειτα από καλάθι του Τίγκα, έχοντας 13/37 σουτ εντός πεδιάς (11/24 δίποντα, 2/13 τρίποντα), 7/14 βολές, 11 επιθετικά ριμπάουντ και πέντε ασίστ για ισάριθμα λάθη.

Ακολούθως, ο Άπλμπι έβαλε ξανά τη Μύκονο Betsson σε θέση οδηγού, διαμορφώνοντας το 41-40 στο 23’. Οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό, με τον Τσάιλντς να ευστοχεί σε δύο τρίποντα και τον Καββαδά να σκοράρει, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +7 (52-45) στα μισά της τρίτης περιόδου! Ο Φάντερμπερκ κάρφωσε εντυπωσιακά για το 58-58, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 60-60. Η Λοκομοτίβ βρήκε λύσεις πίσω από τα 6,75 μ., παίρνοντας προβάδισμα με 65-71, όμως ο Λοβ απάντησε με ένα μεγάλο τρίποντο, μειώνοντας σε 74-76. Ο Αμερικανός γκαρντ κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρεις στο 1:31 πριν από τη λήξη και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Μύκονο Betsson (77-76, 38:29).

Στη συνέχεια, ο Ράμσεϊ ευστόχησε σε τρίποντο για το 77-79, όμως ο Λοβ ισοφάρισε σε 79-79 και ο Μάντζαρης σκόραρε πίσω από τα 6,75 μ., διαμορφώνοντας το 82-79, με 51,9 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη! Ο Ράμσεϊ μείωσε σε 82-81, όμως ο εκπληκτικός Λοβ, από τη γραμμή των ελεύθερων βολών, έκανε το 84-81 στα 23,7 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Ο Μάντζαρης έστειλε τον Ράμσεϊ στη γραμμή των βολών, αλλά εκείνος αστόχησε και στη δεύτερη προσπάθεια, με τον Άπλμπι να διαμορφώνει το 86-82. Τελικά, η Μύκονος Betsson επικράτησε με 86-84, κάνοντας το 3-0 στο FIBA Europe Cup.

 Τα δεκάλεπτα: 14-16, 35-36, 60-60, 86-84.

Από

elEL