Η Μύκονος Betsson δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή από το -19 και γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ με 76-77 στο κλειστό της Άνω Μεράς, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL.

Ο Καρλ Γκαμπλ ευστόχησε σε τρίποντο για το 6-3, όμως η ΑΕΚ απάντησε με επιμέρους σκορ 15-2 και πήρε προβάδισμα με διψήφια διαφορά πόντων λίγο πριν από το φινάλε της πρώτης περιόδου, όταν ο Φρανκ Μπάρτλεϊ διαμόρφωσε το 8-18. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 12-22 υπέρ της «Ένωσης», με τη Μύκονο Betsson να μετρά 5/19 σουτ εντός πεδιάς σε αυτό το διάστημα (4/12 δίποντα, 1/7 τρίποντα).

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ ξέφυγε στο σκορ, με τον Κρις Σίλβα να σκοράρει για το +19 (17-36, 15’). Ο Μπάρτλεϊ τελείωσε τη φάση για το 26-43, ενώ ο Γκαμπλ μείωσε στο 29-43, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Για τους γηπεδούχους, επιθετικά ξεχώρισαν οι Ταϊρί Άπλμπι (9π.) και Γκαμπλ (7π.), με τη Μύκονο να μετρά 4/14 τρίποντα και έξι ασίστ για οκτώ λάθη, απέναντι στην ΑΕΚ που διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα.

Η Μύκονος Betsson βρήκε λύσεις στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με τον Κέντρικ Ρέι, ενώ ο Ντέβιν Κάναντι πέτυχε δύο συνεχόμενα τρίποντα, μειώνοντας τη διαφορά στους 9 πόντους (41-50, 25’). Ο Χέσον έκανε το 50-57 με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό, ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 50-62 στο 30’.

Ακολούθως, ο Ρέι μείωσε σε 62-69 στο 35΄για την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου που έκανε τη μεγάλη προσπάθεια για την ολική ανατροπή. Ο Άπλμπι, με γκολ-φάουλ, έγραψε το 65-69 ενώ ο Κάναντι σκόραρε για τρεις, κάνοντας το 68-71! Η ΑΕΚ απάντησε με τέσσερις συνεχόμενους πόντους των Κατσίβελη και Λεκαβίτσιους για το 68-75. O Άπλμπι έκανε το 73-77, ο Κάναντι μείωσε σε 76-77 και η Μύκονος Betsson είχε την ευκαιρία της στο φινάλε όμως το τρίποντο που επιχείρησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν βρήκε στόχο και η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 12-22, 29-43, 50-62, 76-77.

Από

elEL