Η Μύκονος Betsson γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ με 84-79, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL.
Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου παρατάχθηκε στη SUNEL Arena χωρίς τους Ντέβιν Κάναντι, Βαγγέλη Μάντζαρη και Ρόνι Χάρελ. Παρ’ όλα αυτά, διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη, επιστρέφοντας από το -15 (34-19, 12:23), με την «Ένωση» να βρίσκει τις λύσεις στα τελευταία λεπτά, χάρη στα μεγάλα σουτ του Γιαννούλη Λαρεντζάκη.
Ο Έλληνας γκαρντ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο για την ΑΕΚ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, τόσο στην οργάνωση όσο και στην εκτέλεση. Από την πλευρά της Μυκόνου Betsson, ο Διονύσης Σκουλίδας έδωσε λύσεις με το μακρινό του σουτ, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 22-17 υπέρ των γηπεδούχων.
Στη δεύτερη περίοδο, η ΑΕΚ έφτασε ακόμη και στο +15 (34-19), έπειτα από τρίποντο του Μπράουν. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου αντέδρασε άμεσα, απαντώντας με σερί 6-0 και μειώνοντας σε 34-25. Η Μύκονος Betsson παρέμεινε ανταγωνιστική και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 47-38.
Η εικόνα άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο, με τη Μύκονο Betsson να ανεβάζει την απόδοσή της και να επιστρέφει δυναμικά στη διεκδίκηση του αγώνα. Η πίεση απέδωσε καρπούς, με τον Άπλμπι να μειώνει σε 59-58 στο 29ο λεπτό και να φέρνει τη Μύκονο Betsson σε απόσταση αναπνοής από την ισοφάριση. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να προηγείται με 65-59.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Μύκονος Betsson συνέχισε να διεκδικεί τις πιθανότητές της. Με δύο διαδοχικά τρίποντα από τον Διονύση Σκουλίδα και τον Άπλμπι, μείωσε σε 74-72, πέντε λεπτά πριν από τη λήξη, αναγκάζοντας τον Ντράγκαν Σάκοτα να καλέσει τάιμ άουτ.
Στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, ωστόσο, η ΑΕΚ βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν. Το τρίποντο του Λαρεντζάκη, 2 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, έφερε την «Ένωση» στο +7 (79-72), και στη συνέχεια πέτυχε ακόμα ένα μεγάλο σουτ.
Η Μύκονος Betsson έδειξε χαρακτήρα, επέστρεψε από μια σημαντική διαφορά και πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό, φτάνοντας κοντά σε μια μεγάλη ανατροπή απέναντι στην ΑΕΚ και ρίχνοντας πλέον όλο το βάρος στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ (20/10) για το FIBA Europe Cup.
Οι διαιτητές: Καρπάνος, Αγραφιώτης, Λεβεντάκος
Τα δεκάλεπτα: 22-17, 47-38, 65-59, 84-79.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Νόλεϊ 11 (4/6 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Φλιώνης 2 (2 ασίστ), Λεκαβίτσιους 7 (1/1 τρίποντο, 4 λάθη), Γουίλιαμς 10 (3/6 δίποντα, 2 ριμπάουντ), Τζόσεφ 12 (4/5 δίποντα, 9 ριμπάουντ), Μπράουν 12, Κατσίβελης 13 (3 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 13 (3/4 τρίποντα, 5 ασίστ), Τσαλμπούρης 2, Ερτέλ 2 (11 ασίστ, 2 λάθη).
Μύκονος Betsson (Ζιάγκος): Φάντερμπερκ 17 (8 ριμπάουντ), Άπλμπι 14 (6 ασίστ), Τσάιλντς 3 (9 ριμπάουντ), Σκουλίδας 12 (4/5 τρίποντα), Λοβ 25 (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Καββαδάς 3, Λάγιος 2, Πετανίδης, Τίγκας 3, Σιδηροηλίας, Ιατρίδης,