“Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ” που γίνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Γρυπάρειο  Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου Μια απολαυστική ξεχωριστή μουσικο-θεατρική βραδιά μας προσέφεραν χθες 5 Ιουλίου βράδυ οι οι καθηγητές αλλά και οι μαθητές του σεμιναρίου “Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ” που γίνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Γρυπάρειο  Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου. Την συναυλία άνοιξε το φημισμένο 
TRIO ARTE             Απόλλων  Γραμματικόπουλος, βιολί
             Δημήτρης Γούζιος, τσέλο
                         Γιάννης Μιχαηλίδης, πιάνο

ερμηνεύοντας  το Adagio του Σπάρτακου και της Φρυγίας από το μπαλέτο
                         ‘Σπάρτακος’ του Aram Khachaturian 
 

Ακολούθησε συναυλία με μαθητές από την Μύκονο και την ευρύτερη Ελλάδα και έκλεισε με MUSICAL   The Sound of music (η μελωδία της ευτυχίας) με μία αξιοζήλευτη ερμηνεία των παιδιών υπό την καθοδήγηση της ηθοποιού ΙωάνναςΠαυλίδου. Αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα των παιδιών
Ελισάβετ Ζαχοπούλου, Μαρίνα Ηλιάδου, Ευάγγελος Ρεβύθης, Μανώλης Δακτυλίδης, Γιάννης Δακτυλίδης, Δάφνη Ηλιάδου, Μιράντα Ζαχοπούλου, Νεφέλη Πρελορέντζου, Άννα Βλάχου, Σοφία Καλπουρτζή, Τόνια Καλπουρτζή, Μανταλένα Κουτσούκου, Αθηνά Μιτζάλη, Σοφία Ρεβύθη, Τζωρτζή Μαύρου, Χατζοπούλου Ναταλία, Τζονάλντο Πάγια, Γεωργιάννα Γρυπάρη
 Είχαμε την χαρά και την ευχαρίστηση να ενημερωθούμε από τον διακεκριμένο Έλληνα βιολοντσελίστα και συνθέτη Δημήτρη Γούζιο, εμπνευστή και υπεύθυνο του σεμιναρίου "Η Τέχνη της Ερμηνείας της Μουσικής" που και φέτος πραγματοποιήθηκε  στη Μύκονο υπό την αιγίδα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και την στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού Μυκόνου "Γεώργιος Αξιώτης" .
Το σεμινάριο, μας είπε, παρά τις δύσκολες συνθήκες που περνά η πατρίδα μας έδωσε και φέτος το παρόν. Ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο αυτό που έχει ανάγκη ο κόσμος είναι ο πολιτισμός, μία αναμφισβήτητα διεθνής γλώσσα.
Το μουσικό αυτό γεγονός πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και 15 περίπου χρόνια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης.
1996-1997 Πόρτο Χέλι 1998-1999 Κέρκυρα, 2001 Βαλένθια (Ισπανία), 2002-2003-2004 Πάρο, 2005-2006-2007 Σαντορίνη και 2008-2009-2010-2011 Μύκονο.
Σκοπός του σεμιναρίου
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εμπνεύσει και να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τους νέους σπουδαστές της μουσικής τέχνης και να τους εφοδιάσει με κατάλληλες γνώσεις και καλλιτεχνική διαίσθηση, ώστε να προσεγγίζουν τα μουσικά κείμενα και να τα ερμηνεύουν με σωστό τρόπο, χρησιμοποιώντας την απαραίτητη τεχνική σύμφωνα με τις απαιτήσεις αυτών των μουσικών έργων. Στα πλαίσια του σεμιναρίου, οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έργα τόσο του ευρύτερου ρεπερτορίου του οργάνου τους, όσο και της μουσικής δωματίου και να δοκιμασθούν σε αυτά είτε μόνοι τους είτε συμμετέχοντας σε μικρά σύνολα.
Μέσα από τη μουσική και τη συναναστροφή με άλλα παιδιά με κοινά ενδιαφέροντα θα καλλιεργήσουν την καλλιτεχνική τους άποψη και θα αποκτήσουν νέες μουσικές εμπειρίες.
Παράλληλα οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα αξιοθέατα του νησιού, να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά και να εμπνευσθούν από την φυσική ομορφιά του Αιγαιοπελαγίτικου τοπίου.
Ο κ. Δημήτρης Γούζιος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η επιτυχία του σεμιναρίου οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στους άξιους συνεργάτες του, που εκτός των άλλων που ήδη αναφέρθηκαν είναι ακόμα και οι : Θέμης Βαγενάς, Μυρτώ Γουζίου, Άννα Φεντόροβα και Κώστας Ηλιάδης.
Η ευχή μας είναι να επιτρέψουν οι συνθήκες  ώστε και στα επόμενα χρόνια να φιλοξενηθεί το σεμινάριο σεμιναρίου "Η Τέχνη της Ερμηνείας της Μουσικής" στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου.

 

Pin It
Go to top