Μήπως όλον αυτόν τον καιρό κάνεις κάτι λάθος στο στράγγισμα των ζυμαρικών σου; Και όταν μιλάμε για ζυμαρικα δεν ειναι μονο τα spaghetti, αλλά αναφερόμαστε και στα noodles. Υπάρχει ένα σουρωτήρι ζυμαρικών που κάνει τον γύρο των social media που μπορεί απλώς να σε εμπνεύσει να σκεφτείς δύο φορές την τυπική τεχνική στράγγισης. Το κόλπο κυριολεκτικά ανατρέπει το σενάριο σχετικά με τη μέθοδο στην οποία βασιζόμαστε οι περισσότεροι εδώ και χρόνια.

Αυτό, φυσικά, είναι να βάλεις το σουρωτήρι μέσα στην κατσαρόλα και τότε να χύσεις το νερό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να «θωρακίσεις» τα ζυμαρικά χωρίς να έχεις τον κίνδυνο να χάσεις κανένα στον νεροχύτη.

 

Επίσης πρέπει να φροντίσεις να είναι από πλαστικό που αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες. (ναι υπάρχουν και σουρωτήρια που είναι για να ξεπλένεις φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα που δεν χρειάζονται φούρνο).

Οι αρνητές μπορεί επίσης να ισχυριστούν ότι εξακολουθείς να πετάς όλο το «υγρό χρυσό» νερό των ζυμαρικών, αλλά μπορούμε να δούμε ότι αυτή η τεχνική διευκολύνει την κράτηση του νερού που θέλουμε, καθώς το ρίχνεις με συνέπεια στον νεροχύτη.  Ανεξάρτητα από το κόλπο ή την τεχνική που αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε, θα έχετε ένα πεντανόστιμο σωρό ζυμαρικά να σας περιμένει στην άλλη πλευρά!

Διάβασε επίσης:

Σου τελείωσε το baking powder; Δες με ποιους τρόπους μπορείς να το αντικαταστήσεις

Το baking powder θεωρείται απαραίτητο συστατικό για πολλές συνταγές και πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμο στην κουζίνα. Φουσκώνει  και δημιουργεί ελαφριές, αφράτες ζύμες που λατρεύομε να τρώμε. Δυστυχώς όμως το baking powder δεν κρατά για πάντα καθώς χαλάει πολύ γρήγορα από την στιγμή που θα ανοιχτεί η συσκευασία. Πρέπει να αποφεύγεις να χρησιμοποιήσεις το παλιό baking powder καθώς υπάρχουν λύσεις που μπορείς να το αντικαταστήσεις. Εάν βρίσκεσαι στη μέση του ψησίματος και συνειδητοποιείς ότι έχει εξαντληθεί είτε έχει λήξει, υπάρχουν πολλά άλλα συστατικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη θέση του. Ανακάλυψε παρακάτω ποια είναι τα υποκατάστατα του baking powder!

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις το baking powder είναι ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και υδατανθράκων όπως το άμυλο καλαμποκιού. Αν και μπορεί να μοιάζει πολύ με μαγειρική σόδα, το baking powder είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Πρόκειται για έναν πλήρη διογκωτικό παράγοντα που περιέχει και τα δύο συστατικά που απαιτούνται για τη δημιουργία ανύψωσης – αλκαλική μαγειρική σόδα και οξύ. Η βασική διαφορά μεταξύ της σκόνης ψησίματος μονής δράσης και της σκόνης ψησίματος διπλής δράσης είναι ο τύπος οξέος που συνδυάζεται με τη βασική αλκαλική μαγειρική σόδα.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ